
Deschiderea ofertelor este amânată cu trei săptămâni. Este vorba de achiziția organizată pentru achiziția a 40 de tramvaie destinate municipiilor Ploiești, Galați și Brăila.
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a publicat zilele trecute, în sistemul public de achiziție, un anunț privind modificarea termenului până la care doritorii pot depune oferte privind livrarea a 40 de tramvaie, cu o lungime de 18 metri, destinate transportului public din localitățile Ploiești, Galați și Brăila.
Noul termen de depunere a ofertelor este 26 iunie 2019, față de 5 iunie, vechiul termen. Totodată ofertele vor trebui să fie valabile până la data de 5 decembrie, față de 26 decembrie.
Potrivit licitaţiei anunţate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) vor fi achiziţionate 10 tramvaie pentru Brăila, 10 tramvaie pentru Galaţi şi 20 de tramvaie pentru Ploieşti. Pentru fiecare tramvai se solicita lungimea de 18 metri. Valoarea achiziţiei este estimată la câte 80 milioane lei pentru Brăila şi Galaţi, în timp ce la Ploieşti pentru cele 20 tramvaie se estimează un cost de achiziţie de 160 milioane lei. Întreaga achiziţie se ridică astfel la o valoare de 320 milioane lei (68,31 milioane euro) pentru toate cele 40 de tramvaie noi.
Pot fi depuse oferte pentru numărul maxim de loturi, respectiv 3. Potrivit anunţului făcut de către MDRAP, numărul maxim de loturi care pot fi atribuite unui singur ofertant fiind tot de 3, în consecinţă un singur ofertant are posibilitatea de a câştiga licitaţia.
Nu va fi încheiat un acord-cadru. Potrivit caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea podea 100% coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pentru pasageri, o viteză maximă de circulaţie de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. Durata de viaţă a tramvaielor trebuie să fie de cel puţin 30 ani (opt ani fără reparaţii generale).
Tramvaiele trebuie să aibă o capacitate de transport totală de minim 100 locuri, din care minim 32 de locuri pe scaune.
Noile tramvaie trebuie să fie unidirecţionale, cu minim trei uşi duble de serviciu comandate electronic şi acţionate electric. Se solicită ca tramvaiele să dispună de facilităţi pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor şi pentru persoanele cu mobilitate redusă. În anunţ se precizează că nu vor fi acceptate modelele de tramvaie bidirecţionale.