Milano lanseaza licitatie de 213 milioane euro pentru achizitionarea de tramvaie

Autoritatea de Transport Public din Milano (Azienda Trasporti Milanesi – ATM) a lansat, la 8 august, o licitație în vederea semnării unui acord-cadrul pentru achiziționarea a până la 80 de vehicule light rail, cu podea 100% joasă. Acordul-cadrul se va derula pe perioadă de șase ani și are o valoare estimată la 213 milioane euro. Potrivit Autorității de Transport Public din Milano, data limită până la care pot fi trimise ofertele este ianuarie 2018.

Potrivit proiectului, 50 de vehicule light rail, bi-direcționale, vor fi puse în circulație pe rețeaua urbană în lungime de 115 kilometri, iar restul de 30 de vehicule light rail vor fi introduse în circulație pe liniile interurbane ce pornesc  din Milano către două orașe din apropiere, Limbiate și Desio.

Tramvaiele vor fi construite pentru liniile cu ecartament de 1445 mm și vor avea lungimea între 23 și 26 de metri. De asemenea, noile tramvaie din Milano vor fi echipate cu aer condiționat, sisteme CCTV precum și cu sisteme pentru recuperarea energiei la frânare și, nu în ultimul rând, cu sisteme active și pasive de siguranță.

Azienda Trasporti Milanesi administrează și operează o rețea urbană de 20 de linii de tramvai și dispune de un parc de material rulant de 493 de vehicule.

Alte stiri