vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Mii de angajări în Franța și Belgia, la calea ferată și în transportul public. Ce posturi sunt disponibile

În acest an se fac mii de angajări în Franța și Belgia, la calea ferată și la societăți de transport public. În regiunea pariziană, la Lyon și la Bruxelles sunt căutați mecanici de locomotivă sau de metrou, vatmani, dar și doritori pentru alte posturi.

Adrian Bărbulescu

angajări în Franța și Belgia Greva feroviară din Franța grevă la SNCF grevă feroviară în Franța

Numai în Ile-de-France (regiunea pariziană), operatorul feroviar francez de stat SNCF vrea să facă 1.300 de angajări în 2020.

Se caută mecanici de locomotivă, agenți de mentenanță și ocupanți pentru multe alte posturi disponibile. Oferta de locuri de muncă a SNCF în regiunea pariziană poate fi consultată AICI.

Angajări în Franța și Belgia. Posturi disponibile la Keolis Lyon

Angajări masive se fac în acest an și la Keolis Lyon, operatorul de transport public din orașul francez. Societatea a anunțat la finele lunii ianuarie că sunt disponibile 600 de posturi pentru anul 2020, pentru exploatare și mentenanță.

Posturile au devenit vacante, în principal, în urma pensionărilor din ultima perioadă. Keolis Lyon trebuie să facă față și supraaglomerării rețelei și dezvoltării sistemului de transport în comun. ”Sosirea noilor rame de metrou și de tramvai, deschiderea unei noi autobaze la Perrache, mărirea frecvenței pe numeroase linii, cerințele în creștere pentru automatizarea liniei B de metrou și livrarea de autobuze proprii (GNV, 100% electrice – sunt noutățile care își vor face efectul în cursul acestui an”, precizează societatea de transport public. Pe scurt, Keolis Lyon recrutează în continuare pentru a asigura misiunea sa de serviciu public, notează France Info.

În total, sunt disponibile 300 de posturi de șofer de autobuz și alte 100 pentru vatmani. Șoferii și vatmanii reprezintă 60% din efectivele societății. De asemenea, Keolis Lyon recrutează în acest an personal pentru exploatarea a 100 de posturi, în principal dispeceri de autobuze, tramvaie sau metrou, agenți de linie la metrou sau manageri de exploatare a autobuzelor. Nu în ultimul rând, 100 de posturi sunt disponibile în domeniul mentenanței (mentenanța rețelei de contact aeriene, șefi de echipă de mentenanță sau tehnicieni de semnalizare).

Societatea are în momentul de față 4.500 de salariați, grupați pe 80 de meserii diferite. Pentru a aplica la joburile disponibile, este suficientă o vizită pe www.keolis-lyon.com, secțiunea de recrutare.

Se fac angajări și la societatea de transport public din Bruxelles

Și Stib, societatea de transport public din Bruxelles, și-a propus să facă angajări în cursul acestui an, notează site-ul L’Avenir. Sunt disponibile 922 de posturi în 2020, printre care șoferi de autobuz, vatmani, conductori de trenuri de metrou, dar și personal în domeniile electromecanic, electric și construcții.

Societatea de transport public din Bruxelles își mărește efectivele, în perspectiva extinderii rețelei și a punerii în funcțiune a unor noi vehicule. Printre posturile pentru care se caută doritori se află 528 de șoferi de autobuz, 126 de vatmani și 41 de conductori de tren de metrou.

Aproape jumătate (463) sunt posturi rămase vacante, în principal din cauza pensionărilor, în vreme ce restul (459) reprezintă poziții noi. Sunt disponibile și locuri de muncă în domeniile administrativ și de supraveghere. În total, în cadrul Stib sunt 300 de meserii.

Acest plan de recrutări masive rezultă din politica de dezvoltare a societății din Bruxelles: linia 9 de tramvai, inaugurată în septembrie 2018, va fi prelungită până la Heysel, la fel ca linia 8. Destinația finală a acesteia din urmă nu este însă cunoscută deocamdată. Compania are în plan să înființeze alte linii de tramvai și cel puțin încă una de metrou în anii următori.

Anul trecut, 965 de persoane au fost deja angajate de operatorul de transport public, astfel că efectivul total a crescut cu 4,2% față de 2018, la 9.420 de salariați.

Ultimele Articole