Metrovagonmash va livra sase trenuri pentru Metroul din Baku

Metrovagonmash si Metroul din Baku au semnat un contract pentru livrarea a 30 de vagoane de metrou pentru capitala Azerbaidjanului. In cadrul contractului, trenurile de metrou cu sase vagoane vor fi livrate la sfarsitul lui 2019. Comparativ cu modelele anterioare, noile vagoane vor avea usi mai late si vor fi dotate cu un sistem de informare a pasagerilor, aer conditionat si prize, dar si spatii speciale pentru scaunele cu rotile si biciclete.
Metroul din Baku va primi modele noi de trenuri, dezvoltate in 2017. Vehiculele beneficiaza de usi de acces mai late, iar calatorii se pot deplasa dintr-o parte in cealalta a trenului fara restrictii.
Trenurile tip 81-765.B/766.B utilizeaza un sistem nou de avertizare a pasagerilor pentru deschiderea si inchiderea usilor. De asemenea, vagoanele moderne sunt izolate termic si fonic si sunt dotate cu un sistem de aer conditionat de calitate si prize pentru incarcarea dispozitivelor mobile. Vagoanele din fata vor avea spatii speciale pentru scaunele cu rotile si biciclete.
In prezent, Metroul din Baku are peste 300 de vagoane de metrou produse in fabrica din Mytishi. In 2015, Transmashholding a livrat 3 trenuri de metrou deschise tip 81-765.B/766.B cu cate cinci vagoane. In 2018, compania a mai livrat doua trenuri de metrou tip 81-765/766.