marți, februarie 27, 2024
spot_img

Metrourile ar putea circula pe Magistrala 5 în iunie 2017

Metrorex-Magistrala5_627x0”Pe secțiunea Drumul Taberei – Râul Doamnei – Valea Ialomiței, parte a Magistralei 5 de metrou, lucrările sunt executate în proporție de 80%. Termenul de punere în funcțiune a fost stabilit pentru primul trimestru al anului 2017, iar primele trenuri de metrou ar putea circula pe acest tronson începând cu luna iunie a anului 2017”, a declarat Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, cu ocazia prezentării unui prim bilanț de activitate a companiilor aflate în subordinea ministerului, întocmit pentru primele șase luni ale acestui an.

Ultimele două stații de pe Magistrala 4 (Laminorului și Lac Străulești) sunt finalizate și vor fi funcționale la sfârșitul acestui an. A fost eliberată autorizația de construire a Terminalului Multimodal Străulești și au început lucrările de constuire a acestui nou terminal.
Au fost finalizate documentele necesare aprobării prin Hotărâre de Guvern a indicatorilor tehnico –economici pentru Magistrala 6 de metrou (București – Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” Otopeni).
Se estimează că indicatorii tehnico – economici ar putea fi aprobați în ședința de guvern din luna iunie.
A fost demarată și acțiunea de întocmire a aplicației privind cofinațarea proiectului din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Lucrările de execuție la Magistrala 6 de metrou spre aeroportul Otopeni vor începe în al doilea trimestru al anului 2017, iar durata de execuţie va fi de 48 de luni, a precizat Metrorex în luna martie 2016.

Ultimele Articole