spot_img
vineri, ianuarie 27, 2023
spot_img

Metroul usor din Astana va fi lansat in 2018

astanaPrima linie de metrou usor din capitala Kazahstanului, Astana, va fi finalizata pana in august 2018. Lucrarile preliminare inainte de constructie sunt aproape finalizate, iar constructia a 8 statii din 18 este in desfasurare. In plus, designul vehiculelor de metrou usor a fost aprobat, iar acestea sunt deja asamblate in strainatate. 19 vehicule vor fi puse in serviciu pe linie. Linia de 22,4 km va lega orasul pe axa nord-sud, conectand statia orasului cu Aeroportul International Astana.
In mai 2015, Astana LRT LLP si consortiul format din China Railway International Group si Beijing State-Owned Assets Management au semnat acordul privind prima faza a proiectului.
In 2013, KSPMC (Consortiul Kazakh Systra Projekt Management) a fost desemnat consultant pentru managementul proiectului de catre autoritatile locale. In acelasi an, proiectul a fost aprobat de Banca de Dezvoltare Asiatica (ADB).
Reteaua de metrou usor din Astana va fi construita in trei etape. Prima etapa include constructia a 22,4 km de linie din Aeroportul Astana (unde va fi construit un depou) catre statia feroviara Expo 2017. Cea de-a doua etapa include constructia a 10 km de linii feroviare suspendate cu 7 statii si un al doilea depou, aflat in apropierea statiei Astana. Etapa a treia include constructia a peste 15 km de linii feroviare suspendate cu 13 statii. Aceasta sectiune va forma un inel care va conecta nordul de sudul orasului.

Ultimele Articole