spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Metroul SA va realiza documentația tram-train-ului Reșița – Timișoara

Primăriile din Timișoara și Reșița, dar și consiliile județene din Timiș și Caraș-Severin au semnat în această săptămână cu Metroul SA contractul pentru realizarea documentației căii ferate dintre Timișoara și Reșița.

În această etapă, câștigătorul licitației va analiza inclusiv variante de traseu. Autoritățile partenere urmează să clarifice și cine, și cum se va ocupa de administrarea și operarea noii linii, potrivit expressdebanat.ro.

Metroul SA se va ocupa, în această etapă, de realizarea unui studiu de prefezabilitate și fezabilitate, precum și de întocmirea documentației tehnice pentru achiziția proiectului tehnic și execuție ulterioară, dar și de întocmirea documentației în vederea obținerii unei finanțări pe PNRR, Programul Operațional Transport sau prin alte surse.„Avem un câștigător al licitației și am semnat chiar săptămâna aceasta cu Metroul SA, o firmă puternică cu sediul în București care are experiență atât în proiectarea, cât și în executarea liniilor de metrou și a unor stații supraterane aferente. Valoarea de pornire a licitației a fost de peste 16 milioane plus TVA și contractul s-a adjudecat cu aproximativ 10.700.000 lei plus TVA, așadar am făcut prin această procedură de achiziție o economie substanțială. Durata contractului este de 18 luni. Subliniez că cele 4 etape care sunt cuprinse în proiect prevăd ordine de începere diferite în funcție de anumite condiționalități și de aceea s-ar putea să avem ceva mai mult de 18 luni.”, a declarat Marian Vasile, administratorul public al județului Timiș.

Citește aici mai multe despre subiect

Ultimele Articole