spot_img
vineri, decembrie 2, 2022
spot_img

Metroul Gara de Nord-Otopeni: Magistrala ar putea fi una aglomerată

Contrar studiilor și opiniilor Băncii Europene de Investiții care menționa inutilitatea liniei de metrou Băneasa – Otopeni Aeroport, oficiali ai Metrorex afirmă că linia Gara de Nord – Otopeni Aeroport ar putea fi una dintre cele mai aglomerate.

Credem că legătura între Otopeni şi Gara de Nord va fi cea mai aglomerată linie de metrou. Una dintre cele mai mari investiţii la nivelul reţelei de metrou din Bucureşti în acest moment este cea pentru linia care ar urma să lege Gara de Nord de aeroportul Otopeni, a spus recent la un eveniment al Zf.ro Gabriel Sburlan, șef serviciu Investiții al Metrorex.

„Toate proiectele sunt con­diţionate de alocarea fondurilor. Am încercat să atragem cât mai multe fonduri europene şi, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, având acces la fonduri, am reuşit să schimbăm aproape toată flota. Avem 84 de trenuri în circulaţie, din care doar 15 mai sunt de producţie veche“, a spus Gabriel Sburlan, şef serviciu la Metrorex, în cadrul videoconferinţei ZF Economia verde, dedicată transporturilor.

Ultimele Articole