sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Metroul din São Paulo va fi privatizat

Sao Paulo-metro map_sao-paulo-metro-subway-map-newGeraldo Alckmin, guvernatorul orașului São Paulo, a anunțat intenția de a privatiza șase din cele nouă linii ale rețelei de metrou din orașul brazilian. Această acțiune presupune privatizarea a 60% din liniile existente sau planificate pentru a fi construite.

Planurile de privatizare sunt legate de promovarea primei concesiuni urbane în São Paulo. Astfel, cel mai probabil, Linia 5 de metrou (Mov) și Linia 17monorail (Aurie) vor fi licitate în același pachet. Linia 5 de metrou va fi extinsă până în 2018 pentru a se intersecta cu Linia 2 de metrou. Concesiunea pentru operarea Liniei 18 de metrou (Bronz) a fost semnată în 2015. Linia 4 de metrou (Galbenă) este deja operată în acest mod.

Linia 6 de metrou (Portocalie), în lungime de 13,5 km, este construită de către consorțiul Move São Paulo în regim de parteneriat public privat (PPP), pentru suma de 9,6 miliarde reali (3 miliarde dolari). Linia va fi operată de către același consorțiu iar serviciul comercial va fi lansat în 2020. Linia 15 monorail (Argintie), care circulă către partea de est a orașului São Paulo, va fi de asemenea obiectul unui contract de tip PPP.

Ultimele Articole