Metroul din Roma primeste finantare pentru modernizarea a doua linii si achizitie de rame noi

Primarul Romei, Virginia Raggi si Ministrul italian al Infrastructurii si Transporturilor, Danilo Toninenlli, au semnat un acord, in valoare de 425 milioane de euro, pentru modernizarea liniilor A si B ale metroului din capitala Italiei, precum si pentru inlocuirea materialului rulant.

Cele doua linii de metrou au lungimea de 46 de kilometri.

Din fondurile acordate, suma de 184 milioane de euro va fi directionata pentru modernizarea statiilor, modernizarea sistemului din tunele pentru prevenirea incendiilor, dar si modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrica. Petru modernizarea sistemului de control al trenurilor si informarea pasagerilor se aloca cinci milioane de euro.

Achizitia a 14 trenuri noi de metrou va costa 134 de milioane de euro. Pentru mentenanta ramelor se aloca suma de 66 milioane de euro. Reinnoirea materialului rulant pe Linia A va costa 36 milioane de euro.

Primarul Romei spune ca situatia in care au ajuns cele doua linii de metrou, cele mai vechi din capitala Italiei, este innaceptabila, iar gradul avansat de deterioare afecteaza fiabilitatea serviciului de transport public.

“Problemele pe aceste doua linii, in special pe Linia A, s-au agravat deoarece in ultimii ani serviciul de mentenanta a fost complet defectuos”, este de parere Virginia Raggi.

Edilul Romei a dat asigurari ca noile fonduri primite vor asigura punctualitatea serviciului de transport cu metroul, modernizarea sistemului electric, tunelelor si a statiilor.