joi, septembrie 28, 2023
spot_imgspot_img

Metroul din Riad finalizeaza lucrarile de excavatie pentru Linia Verde

Alstom-Riyadh_20160609_metroRiyadh6_800x533Autoritatea de Dezvoltare ArRiyadh (ADA) a finalizat lucrarile de excavatie pentru tunelul Liniei  (Linia Verde), una dintre cele trei linii construite de Consortiul FAST. Linia Verde este subterana, iar tunelul excavat se intinde de-a lungul King Abdulaziz Road, una dintre principalele artere care traverseaza Riadul. Lungimea liniei este de 13 km si are 11 statii subterane de adancime si inca 2 statii de transfer pentru linia Rosie si linia Albastra.
Pentru acest proiect, la 8 iunie, Alstom a dezvaluit o macheta la dimensiuni reale a trenului Metropolis din Riad. Trenurile Metropolis sunt formate din 2 vagoane si au o lungime de 36 de metri. Fiecare ten are trei clase: prima clasa, clasa family si clasa single. Trenurile sunt automate si 100% motorizate, permitandu-le sa opereze pe o panta cu inclinare de pana la 6%.
Trenurile vor oferi calatorilor un nivel ridicat de confort, scaune ergonomice, sistem de iluminat cu LED, aer conditionat si sisteme de informare a calatorilor moderne.

Ultimele Articole