spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

Metroul din Melbourne a primit finantarea necesara

melbLa 27 aprilie 2016, Guvernul statului Victoria a anuntat ca s-a angajat sa finanteze intregul proiect al metroului din Melbourne in cadrul bugetului 2016-2017. Proiectul in valoare de 8,5 miliarde de dolari implica constructia a 9 km de tuneluri si a 5 statii subterane. Conform estimarilor, tunelul metroului va fi construit si va deveni operational pana in 2026. 65 de trenuri noi de mare capacitate vor rula prin tunel. In prezent, proiectul este in faza de planificare si proiectare. Lucrarile de constructie vor incepe in 2017.
„Melbourne se dezvolta, insa nu putem sa mai introducem trenuri care sa intre si sa iasa din oras pentru ca centura orasului este plina. Linia de metrou va elibera centura, astfel incat sa putem introduce si alte servicii pe retea”, a declarat Ministrul Transportului Public, Jacinta Allan.
Bugetul va acorda proiectului 2,2 miliarde de dolari in fonduri de capital, iar guvernul a garantat ca suma ramasa de 4,9 miliarde de dolari va fi inclusa in urmatoarele bugete.
Pe langa finantarea acordata metroului din Melbourne, bugetul a alocat 1,46 de miliarde de dolari pentru investitii in dezvoltarea serviciilor de transport public metropolitane si 1 miliard de dolari pentru imbunatatirea transportului public regional. Proiectele finantate includ proiectul Mernda Rail, finantat in proportie de 100% (453 de milioane de dolari); 108 milioane de dolari au fost alocati pentru dublarea liniei dintre Heidelberg si Rosanna; 400 de milioane de dolari au fost acordati constructiei liniei duble Ballarat – Melton si 674 de milioane de dolari au fost alocati pentru cresterea capacitatii trenurilor de metrou.

Ultimele Articole