Metroul din Madrid primeste un imprumut de 200 milioane euro

Imprumutul va fi acordat de catre Banca Europeana pentru Investitii (BEI) si acopera necesarul financiar pentru proiecte de modernizare si imbunatatire a retelei de metrou din capitala Spaniei pentru perioada 2017-2019.

BEI a acordat acest imprumut pentru o perioada de 20 de ani cu patru ani perioada de gratie pentru prima transa de rambursare. Imprumutul va fi disponibil in masura in care sunt lansate diferite proiecte.

Investitia va permite reinnoirea infrastructurii in functie de diferite proiecte, cum ar fi Planul de Accesibilitate sau Planul de modernizare a statiilor 2017-2021. Acesta din urma va imbunatati siguranta transportului si confortul serviciului oferit pentru cei 585 de milioane de utilizatori anuali ai metroului din Madrid, 2, 2 milioane in fiecare zi lucratoare.

Diferitele proiecte de modernizare si imbunatatire ale companiei Metro de Madrid pentru perioada 2017-2019 reprezinta o investitie de aproximativ 400 milioane de euro, jumatate din aceasta suma va proveni din imprumutul acordat de catre Banca Europeana pentru Investitii.