spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Metroul din Madrid a implementat un sistem de ventilatie bazat pe Inteligenta Artificiala

Operatorul de transport cu metroul din capitala Spaniei a pus in functiune un sistem de ventilatie bazat pe Inteligenta Artificiala, in ideea de a reduce emisiile nocive si de a imbunatati calitatea aerului in statiile de metrou. Sistemul de ventilatie a fost dezvoltat si instalat in cooperare cu Accenture, companie specializata in aceasta tehnologie.

Atat specialistii din cadrul Metro de Madrid cat si specialistii companiei Accenture Applied Intelligence au colaborat pentru a dezvolta un sistem inteligent care va utiliza un algoritm pentru a identifica balanta optima de ventilatie in fiecare statie de metrou.

Sistemul utilizeaza date privind temperatura aerului, arhitectura statiei, frecventa trenurilor, fluxul de pasageri si pretul energiei electrice pentru a determina nivelul optim al ventilatiei necesare.

Include atat date reale cat si date simulate, precum si temperaturi exterioare si subterane cu trei zile in avans in vederea realizarii optimizarii.

Dezvoltarea acestui sistem ar trebui sa faciliteze metroului din Madrid reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 1.800 de tone. De asemenea, noul sistem va contribui la reducerea costurilor cu energia pentru ventilatie cu 25%.

Sistemul de ventilatie include, de asemenea, un motor de simulare si un modul de mentenanta. Detecteaza defectiunile de functionare ale ventilatoarelor si va permite operatorului Metro de Madrid sa efectueze mentenanta echipamentului.

Reteaua de metrou Madrid cuprinde 294 kilometri de cale si 301 de statii. Aproximativ 2,3 milioane de pasageri circula zilnic cu metroul din capitala spaniola.

Ultimele Articole