spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Cum va fi influențată piața imobiliară de metroul din Drumul Taberei, Magistrala 5

Metroul din Drumul Taberei, Magistrala 5, care a fost inaugurată marți, ar putea influența nu doar traficul din zonă, ci și piața imobiliară.

metroul din Drumul Taberei criza de personal din domeniul feroviar teste la metroul din Drumul Taberei
Statia de metrou Eroilor 2

Experții în domeniu consultați de Digi24 atrag însă atenția că o creștere a prețurilor nu se va vedea prea curând. Apariția metroului va face totuși cartierul bucureștean mai căutat, astfel că locuințele s-ar putea vinde mai repede.

Cartierul Drumul Taberei nu s-a aflat de-a lungul timpului în topul celor mai căutate zone rezidențiale. Unul dintre motivele care i-au scăzut atractivitatea a fost traficul aglomerat, care face dificilă ajungerea în centrul orașului sau în zona de nord a Capitalei, dominată de clădiri de birouri.

Metroul din Drumul Taberei va face locuințele din zonă mai atractive

Punerea în funcțiune a Magistralei 5 de metrou, secțiunea Eroilor-Râul Doamnei/Valea Ialomiței schimbă însă acest lucru, iar experții imobiliari se așteaptă că vânzările de apartamente în zonă să se facă mult mai ușor.

”Nu există și nu va exista un impact la nivel de prețuri, locuințele vor deveni mult mai atractive, iar dacă vom asista la o creștere de prețuri, aceasta se va întâmplă cel puțin după un an-doi, atunci când stocul de locuințe din zona respectivă se va diminua”, spune Vlad Vlăsceanu, consultant imobiliar.

Dezvoltatorii au construit blocuri noi în cartier după începerea lucrărilor la metrou, iar investițiile ar putea continua și nu doar pe partea rezidențială. Consultanții imobiliari anticipează că în zonă apărea și proiecte pentru clădiri de birouri și astfel să se dezvolte și zona de business.

În prezent, la vânzarea unui apartament în Drumul Taberei prețul pe metrul pătrat variază între 950 de euro și 1.400 de euro, cu cât ne apropiem mai mult de centrul orașului.  Un apartament cu două camere pornește de la aproximativ 45.000 de euro, iar unul de trei camere va sări de 80.000 de euro.

Chiriile ar putea să crească mai repede

Fluctuații de prețuri se vor vedea însă în ceea ce privește chiriile. Aici prețurile ar putea crește mult mai rapid, fiind o piață care a rezistat în parametri normali, chiar și în perioada pandemiei.

”Dacă există o garsonieră care poate se închiria cu 250 de euro, cu siguranță apropierea de metrou îl va face pe proprietar să solicite o sumă de 300 de euro. Dacă o va și închiria la prețul respectiv rămâne de văzut”, spune consultantul imobiliar Vlad Vlăsceanu.

Ultimele Articole