spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

BREAKING Lucian Bode a anunțat că mâine se va da în funcțiune metroul din Drumul Taberei

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a anunțat că marți, 15 septembrie, se va da în funcțiune metroul din Drumul Taberei.

metroul din Drumul Taberei majorarea de capital la CFR Călători
FOTO Guvernul României

„Suntem pregătiţi să dăm în circulaţie magistrala M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie”, a afirmat Lucian Bode, în debutul şedinţei de Guvern de luni.

”Bine, ne vedem la inaugurare. Asta e o veste bună, mai ales că speculau mulţi că nu suntem în stare să deschidem metroul”, a spus prim-ministrul Ludovic Orban, după ce l-a întrebat pe Lucian Bode dacă totul este pregătit – salariați, trenuri, instalații funcționale.

La metroul din Drumul Taberei vor lucra 900 de angajați

Duminică, Metrorex a anunțat că se fac teste pentru Magistrala 5 a metroului bucureștean, iar acestea constau în configurarea sistemelor pentru instalaţiile de siguranţa circulaţiei şi informare călători, taxare, televiziune cu circuit închis şi comunicaţii.

Potrivit precizărilor venite duminică de la Metrorex, în prezent se face predarea-primirea spaţiilor de la constructor la echipele societății din subordinea Ministerului Transporturilor care vor asigura cu cei 900 de angajaţi exploatarea circulaţiei şi mentenanţa în trei schimburi pentru toate specialităţile, inclusiv serviciul comercial şi cel de conducere a trenurilor. O altă activitate constă în predarea obiectivelor de pază pe staţii şi interstaţii, de la firmele de paza ale constructorilor la cele care sunt sub contract cu Metrorex. De asemenea, se predau toate spaţiile publice de la firmele de curăţenie ale constructorului, la cele contractate de Metrorex.

Magistrala M5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei, este finanţată din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014 – 2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de 3,224 miliarde de lei.

 

Ultimele Articole