spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Lucian Bode: metroul din Drumul Taberei nu va fi gata în acest an. Răzvan Cuc îl contrazice

Metroul din Drumul Taberei nu se poate recepţiona şi nu se poate finaliza în acest an, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

metroul din Drumul Taberei Investițiile Metrorex metroul din Drumul Taberei Metrorex are conturile blocate

Întrebat dacă bucureştenii vor avea metrou în Drumul Taberei în acest an, Bode a răspuns: „Din păcate nu pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor Magistrala M5. Aşa cum arată datele pe care eu le-am primit până în acest moment nu se poate recepţiona şi nu putem finaliza acest tronson, din păcate”.

Ministrul nu a vrut să avanseze un termen pentru darea în folosinţă a acestui tronson, spunând că va face o evaluare şi va comunica un termen realist.

Răzvan Cuc spune că se poate da în circulație metroul din Drumul Taberei

În replică, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc a afirmat că până la momentul plecării sale din funcţie nimeni nu i-a zis că nu se va da în circulaţie anul acesta metroul din Drumul Taberei, iar din punctul său de vedere acest lucru se poate face.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu firma constructoare şi din vizitele pe care le-am făcut pe şantier asta a reieşit: că la sfârşitul lunii decembrie se putea da în trafic metroul din Drumul Taberei. Eu nu am mai vorbit cu domnul director Aldea (directorul general interimar al Metrorex, Marin Aldea – n. r.), dar cu siguranţă, dacă este o problemă, trebuie să vină să comunice care este problema, de ce nu se dă. La modul în care am lăsat eu lucrurile în minister, undeva la 98% stadiul fizic finalizat, nu era o problemă să finalizeze. Dacă este o problemă care s-a identificat peste noapte trebuie adusă la cunoştinţă. Mie nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă că nu o să pot da în trafic metroul la sfârşitul anului. Când am plecat din funcţia de ministru nu mi-a spus nimeni că nu se va da în circulaţie metroul. Din punctul meu de vedere, metroul se putea şi se poate da în circulaţie la sfârşitul anului”, a spus Cuc.

El a reiterat că, în declaraţiile sale, întotdeauna a vorbit despre darea în trafic a metroului din Drumul Taberei şi nu despre recepţia finală, în condiţiile în care darea în circulaţie implică lucruri care se pot face ulterior pentru recepţia finală.

Ultimele Articole