spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Licitație suspendată pentru metroul din Cluj Napoca și trenul metropolitan. Noul termen – 30 iulie

Licitaţia pentru studiile de prefezabilitate pentru metroul din Cluj Napoca şi treni metropolitan a fost suspendată, iar termenul pentru depunerea ofertelor se prelungeşte a doua oară, până pe 30 iulie.

metroul din Cluj

Primăria Municipiului Cluj – Napoca a lansat pe 19 aprilie licitaţia pentru Servicii de elaborare Studii de Pre-Fezabilitate, Fezabilitate, impact asupra mediului şi evaluarea strategică adecvată pentru obiectivul de investiţii „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj : Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții.

Termenul iniţial de depunere a ofertelor la această liciaţie era 1 iulie, însă a fost prelungit până pe 15 iulie, amintește Ecoomica.net.

Studiul pentru metroul din Cluj Napoca mai așteaptă

Luni, 15 iulie, licitaţia apărea ca fiind suspendată, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

„Vă înştiinţăm că procedura va fi suspendată până la publicarea în SEAP a eratei de prelungire a datei limită de depunere a ofertelor, de la data de 15.07.2019, ora 15:00, la data de 30.07.2019, ora 15:00”, se arată în SICAP.

Primarul Emil Boc a semnat în aprilie, împreună cu primarii comunelor Gilău, Florești, Baciu, Apahida, Jucu și Bonțida, un acord de asociere privind realizarea în parteneriat a studiilor de prefezabilitate, fezabilitate, impact asupra mediului și evaluarea strategică adecvată pentru trenul metropolitan și metrou.

Potrivit edilului din Cluj, proiectul de investiții va fi realizat în două etape. Mai întâi, va fi realizat trenul metropolitan pe infrastructura feroviară actuală. În această fază va fi implementat un sistem de transport rapid care va acoperi întregul coridor feroviar cuprins între halta Nădășel și gara Bonțida, pe o lungime de aproximativ 43 de km.

În cea de a doua etapă va fi realizat metroul pe axa vest-centru-est care urmărește să deservească principalele puncte de interes pornind din Gilău până la podul Ira, pe o lungime de aproximativ 16 km.

Ultimele Articole