marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Metroul din Canberra semneaza contractul de concesiune pentru metroul usor din Canberra

Canberra LRTCanberra Metro PC Pty Ltd, o societate pe actiuni infiintata de Mitsubishi Corporation, Pacific Partnerships (Australia), John Holland (Australia) si Aberdeen Infrastructure Investments (Marea Britanie), a semnat un acord cu guvernul Australian Capital Territory (ACT) pentru o concesiune care sa preia operatiunile concession to undertake Light Rail Transit (LRT) din Canberra folosind o schema a parteneriatului public-privat (PPP).
In ianuarie 2016, consortiul a fost selectat ca ofertant preferat rezultand in semnarea contractului de catre metroul din Canberra.
Proiectul include constructia, operarea si intretinerea timp de 20 de ani a unui sistem LRT de 12 km cu 13 statii intre centrul Canberrei si Gungahlin in nord.
Fabricarea, livrarea si intretinerea materialului rulant vor fi incredintate companiei CAF, iar lucrarile de constructie vor fi realizate de CPB Contractors si John Holland, doua companii australiene de constructii. DB Engineering & Consulting GmbH, o subsidiara a companiei nationale feroviare germane, Deutsche Bahn, va fi, de asemenea, partener in operarea si intretinerea intregului system LRT.

Ultimele Articole