spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Metroul Cluj are certificat de urbanism

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism pentru viitorul metrou de la Cluj. Documentul vizează un traseu de aproximativ 20 de kilometri, care include localitățile Florești și Cluj-Napoca.

Viitorul metrou ar urma să aibă 19 stații, dintre care 14 în Cluj-Napoca. Metroul ar urma să se completeze cu viitorul tren metropolitan, care va circula pe ruta Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Apahida – Jucu – Bonțida, potrivit viacluj.tv.

Inițial, valoarea metroului era estimată la 1,2 miliarde de euro. Însă, pentru că pe traseul metroului a fost descoperit un zăcământ de sare, valoarea proiectului ar putea crește și mai mult.

„Dezvoltarea zonei metropolitane este foarte importantă din punct de vedere al metroului şi trenului metropolitan. Sunt 70.000 de maşini pe ruta Floreşti-Cluj în 24 de ore. Metroul va avea o lungime de 14,4 km, 14 staţii, iar costurile sunt de 986 de milioane de euro. Durata de implementare va fi de aproape 11 ani”, spunea în toamna lui 2020, Emil Boc, primarul Clujului  în cadrul unei conferințe de presă. (D.C.)


Ultimele Articole