duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Metroul bucurestean va fi dotat cu benzi pentru ghidare

Metrorex continua adaptarea retelei la recomandarile Uniunii Europene cu privire la persoanele cu dizabilitati si persoanele cu mobilitate redusa dar si la recomandarile din Legea nr. 448/2006 privind protectia persoanelor cu handicap. In vederea continuarii proiectelor, Metrorex a avizat in data de 10.05.2015 achizitia de servicii de proiectare si consultanta pentru “Accesibilizarea statiilor de metrou in functiune pentru persoanele cu deficiente de vedere”. Aceasta prevede dotarea statiilor de metrou cu benzi speciale din dale ceramice.

Facilitati de acest tip sunt deja realizate din constructie pentru statiile Jiului si Parc Bazilescu aflate pe Magistrala 5. Astfel, traseul pentru directionarea persoanelor cu dizabilitati este marcat prin montarea unor dale ceramice speciale. Proiectele de finisaje pentru Magistrala 5 si pentru cele 2 noi statii de pe Magistrala 4 includ facilitati pentru persoanele cu dizabilitati, atat lifturi, cat si trasee marcate specific.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole