miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Primarul Radu Mihaiu vrea metrou ușor în Colentina, pe linia tramvaiului 21

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, vrea metrou ușor în Colentina, pe linia tramvaiului 21, pe care să o ducă în subteran și să o prelungească până în Voluntari.

metrou ușor în Colentina licitație pentru echipamente de tramvaie autobuz defect pe linia de tramvai scandal în tramvaiul 21

Pentru realizarea proiectului vor fi accesați bani europeni, prin Green deal – PNRR, a declarat edilul pentru HotNews. Transportul public nu este în competența Primăriei de sector, ci a Primăriei Capitalei, deci trebuie o delegare de atribuții din partea Consiliului General, iar pentru extinderea în Voluntari trebuie să fie de acord și primarul Florentin Pandele, soțul fostului edil al Bucureștiului Gabriela Firea.

”Pe linia tramvaiului 21 ar trebui să se facă magistrala de metrou M7, dar durează foarte mult până vor începe lucrările deoarece sunt prioritizate alte proiecte, și atunci vreau să accesez niște bani din PNRR, care sunt green, ca să bag tramvaiul pe sub pământ, să-l transform în metrou ușor. De ce? Pentru că va merge mult mai repede, iar costurile nu sunt așa de mari ca la metrou, fiindcă nu trebuie să treci pe sub clădiri, nu trebuie să faci exproprieri, practic va merge pe sub actuala linie a tramvaiului 21. Mi se pare o idee bună și este relativ ieftin fiindcă nu trebuie să merg la adâncime mare, poți să acoperi la suprafață ca să amenajezi altceva acolo. Pe zona Moșilor vechi nu facem nimic, acolo este zonă protejată”, a declarat Radu Mihaiu pentru HotNews.ro.

Metrou ușor în Colentina, în loc de bandă unică

Primarul Sectorului 2 spune că actuala bandă unică, făcută de administrația Firea, nu este foarte eficientă din cauza conflictelor de trafic din intersecții, iar miza este ca tot mai mulți oameni să renunțe la mașina personală și să folosească transportul public.

”Actuala bandă unică nu este foarte eficientă, iar miza este de fapt să extind linia până în Ilfov, în Voluntari, ca să reduc o parte din traficul generat de cei care fac zilnic naveta. Dacă vor putea ajunge în 20 de minute din Ilfov în centrul Bucureștiului cu tramvaiul, nu cred că vor mai folosi mașina. Eu cred că și primarul de acolo va vrea, fiindcă proiectul aduce beneficii mari comunității. Și Nicușor Dan cred că va vrea să facem asta dacă eu vin cu proiectul, cu banii și pot să asigur cofinanțare”, a mai explicat primarul.

El a explicat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire pentru a discuta despre costuri și de principiu până unde va merge în Ilfov. Dacă totul merge bine, edilul spune că lucrările de construire ar putea începe până la finalul acestui mandat.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole