marți, mai 7, 2024
spot_img

Metrorex și Primăria Sectorului 4 au semnat un protocol pentru o nouă stație de metrou pe Magistrala 2

Ministerul Transporturilor, Metrorex și Primăria Sectorului 4 au semnat marți un protocol care prevede o nouă stație de metrou pe Magistrala 2.

Aici va fi amplasată noua stație metrou de pe Șoseaua Berceni
Aici va fi amplasată noua stație

Stația va fi supraterană și va fi situată între stația de metrou Berceni (fosta Depoul IMGB) și Șoseaua de Centură.

Proiectul se va realiza în continuarea Magistralei 2 de metrou: Pipera – Berceni, utilizând și terenul aferent liniei de probă și legătura rețelei de metrou cu stația CF Popești, a precizat Metrorex. ”Pentru realizarea acestui obiectiv de investitii, Primăria Sectorului 4 va asigura sursele de finanțare necesare, precum și toate operațiunile care derivă din gestionarea surselor de finanțare, proiectarea și edificarea obiectivului stație de metrou, împreună cu toată infrastructura necesară acesteia. După finalizarea proiectului, stația de metrou, împreună cu infrastructura aferentă, va intra în proprietatea publică a statului și se va atribui în concesiunea Metrorex”, se arată în comunicatul dat publicității de Metrorex.

Noua stație de metrou pe Magistrala 2 va costa aproape 150 milioane de lei

În urmă cu o lună, Primăria Sectorului 4 a anunțat că va scoate la licitație, în sistemul electronic de achiziții publice, proiectul noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni.

Este vorba de anunțul privind “Elaborare Proiect Tehnic și execuție lucrări pentru edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură”. Potrivit anunțului, unul din obiectivele majore ale administrației Sectorului 4 în domeniul mobilității urbane este extinderea Magistralei 2 de metrou la limita de sud, cu o stație situată între stația de metrou existentă Berceni și Șoseaua de Centură.

Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fără TVA). Proiectul de investiții pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură, va fi inițiat și derulat de Asocierea de autorități contractante formată din Sectorul 4 al Municipiului București, în calitate de lider de asociere, și Metrorex.

Sectorul 4 al Municipiului București va asigura finanțarea, proiectarea și edificarea obiectivului de investiții. În vederea obținerii finanțării pentru implementarea proiectului, Primăria Sectorului 4 a inițiat discuții deja cu reprezentanții AM-POIM din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, respectiv OI-Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, concretizate prin aprobarea de către Comisia Europeană a modificării POIM prin introducerea sectoarelor municipiului București în categoria beneficiarilor eligibili, în parteneriat cu Metrorex, pentru Axa Prioritară 1. OS 1 Creșterea gradului de utilizarea a transportului cu metroul în București – Ilfov.

Durata de execuție a lucrărilor pentru noua stație este de 22 luni, din care patru luni perioada de proiectare.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole