spot_img
luni, noiembrie 29, 2021
spot_img

Undă verde pentru tronsonul de metrou Eroilor-Iancului. S-a semnat contractul de proiectare

Tronsonul de metrou Eroilor-Iancului din Magistrala 5 a primit vineri dimineață undă verde, prin semnarea contractului de proiectare și consultanță.

Contractul a fost semnat de Metrorex cu Asocierea Metrans – 3TI Progetti – SWS Engineering – Coding SRL, după ce Curtea de Apel București a respins contestația depusă de Metroul SA.

CITEȘTE și Curtea de Apel a respins definitiv contestația la proiectarea metroului Eroilor – Iancului

Metrorex a lansat pe 29 iunie 2019 licitația pentru „Servicii de proiectare și asistență tehnică aferente obiectivului Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon), Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului”.

Obiectivul specific al achiziției este de a oferi Metrorex soluția tehnică optimă pentru realizarea secțiunii 2 Eroilor-Iancului a viitoarei Magistrale de metrou 5, pe baza indicatorilor tehnico-economici aprobați de Guvern pentru realizarea acestei investiții și facilitarea executării proiectului în conformitate cu funcționalitățile aprobate ale acestuia, cu calendarul de realizare, costurile, standardul de calitate, protecția mediului și a monumentelor istorice, condițiile de siguranță și siguranța în executarea lucrărilor atât pentru executanți, cât și pentru public.Tronsonul de metrou Eroilor-Iancului va avea șase stații

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 70 milioane de lei, iar perioada de derulare este de 60 de luni. Finanțarea proiectului este asigurată de la bugetul de stat şi fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM.

Proiectul contribuie la degrevarea transportului de suprafaţă atât public cât şi privat, cu implicaţii importante asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii și în același timp ajută la protecţia mediului înconjurător prin reducerea poluării.

Secțiunea Eroilor – Piața Iancului aferentă Magistralei 5 de metrou va avea 4,5 kilometri și șase stații, respectiv Hasdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului, potrivit informațiilor Metrorex. Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole