marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Primăria Sectorului 4 a scos la licitație proiectul noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni

Primăria Sectorului 4 a scos la licitație, în sistemul electronic de achiziții publice, proiectul noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni.

metrou de pe Șoseaua Berceni

Este vorba de anunțul privind “Elaborare Proiect Tehnic și execuție lucrări pentru edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură”, a transmis Primăria Sectorului 4, printr-un comunicat de presă dat publicității miercuri dimineață.

Acest lucru este primul pas pe care Primăria Sectorului 4 îl face, în colaborare cu S.C. Metrorex S.A., în vederea informării complete a potențialilor ofertanți. Potrivit anunțului, unul din obiectivele majore ale administrației Sectorului 4 în domeniul mobilității urbane este extinderea Magistralei 2 de metrou la limita de sud, cu o stație situată între stația de metrou existentă Berceni și Șoseaua de Centură.

În vederea implementării acestui proiect de infrastructură, Sectorul 4 a încheiat un protocol  cu Metrorex. Pe baza acestuia, a fost derulat contractul și a fost recepționată documentația “Studiu de fezabilitate pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură”. Conform studiului de fezabilitate, destinația clădirii propuse va fi aceea de clădire civilă (publică) pentru transport cu metroul – stație de metrou supraterană.

Clădirea va asigura un mediu propice circulației pietonale (tip transport cu metroul și spații publice urbane de circulație).

146 milioane de lei pentru noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni

Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fără TVA). Proiectul de investiții pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură, va fi inițiat și derulat de Asocierea de autorități contractante formată din Sectorul 4 al Municipiului București, în calitate de lider de asociere, și Metrorex.

Sectorul 4 al Municipiului București va asigura finanțarea, proiectarea și edificarea obiectivului de investiții. În vederea obținerii finanțării pentru implementarea proiectului, Primăria Sectorului 4 a inițiat discuții deja cu reprezentanții AM-POIM din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, respectiv OI-Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, concretizate prin aprobarea de către Comisia Europeană a modificării POIM prin introducerea sectoarelor municipiului București în categoria beneficiarilor eligibili, în parteneriat cu Metrorex, pentru Axa Prioritară 1. OS 1 Creșterea gradului de utilizarea a transportului cu metroul în București – Ilfov.

Durata de execuție a lucrărilor pentru noua stație este de 22 luni, din care patru luni perioada de proiectare. Totodată, potrivit anuntului menționat, procedura aplicată va fi cea a licitației deschise sau a negocierii competitive, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preț.

Ultimele Articole