spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Metrou către moscheea preferată a lui Erdogan

Ministerul Turciei pentru Transport și Infrastructură va construi un metrou către Moscheea Grand Çamlıca, care este considerată o realizare personală de către președintele Recep Tayyip Erdoğan, informează Duvar English, preluat de zaman.ro.

Conform Monitorului Oficial, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019. Moscheea este situată pe dealul Çamlıca din Istanbul, în partea anatoliană a orașului. Linia către moschee va începe în Altunizade, o intersecție majoră pentru transportul public din Istanbul.

Complexul poate găzdui aproximativ 63.000 de persoane și este cea mai nouă dintre marile moschei, mai mare decât cele realizate in perioada otomană. “La fel ca strămoșul nostru [sultanul otoman] Fatih Cuceritorul, la fel ca Sinan, vom continua să adăugăm frumusețe frumuseții existente la Istanbul”, a susținut președintele.

Turcia a construit 13.000 de moschei de când Erdoğan a preluat puterea, potrivit datelor Direcției pentru Afaceri Religioase, aducând numărul total la 89.259 în 2019. (D.C.)

Ultimele Articole