Metrorex publica prima licitatie pentru Magistrala 6

15 martie 2019

Valoarea totala a proiectului este estimata la 1, 27 miliarde lei (266,53 milioane euro).

Astfel, Metrorex va contracta servicii de proiectare si execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.1: 1 Mai – Tokyo, având ca obiectiv execuţia structurilor staţiilor şi interstaţiilor (galerii şi tuneluri) de metrou, ceea ce va permite punerea în funcţiune a acestui tronson după dotarea sa completă.

Criteriile de atribuire urmaresc cel mai bun raport calitate-pret, astfel, componenta financiara are o pondere de 40% din valoarea ofertei, in timp ce componenta tehnica are o pondere de 60%.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

Termenul limita pentru depunerea ofertei este 18 aprilie 2019.

In pachetul pentru proiectarea şi execuţia structurii de rezistenţă aferent staţiilor şi tunelurilor intra galeria la staţia 1 Mai, existentă, statiile Pajura, Expoziţiei, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, stația Tokyo și galeria; – Tunel: 1 Mai – Tokyo. Pentru execuţia lucrărilor, este necesară proiectarea acestora de către antreprenorul desemnat.

Comisarul European pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, a anunțat recent aprobarea alocării a peste 517 milioane de euro pentru realizarea acestui tronson al magistralei de metrou 6. Va fi singurul tronson din M6 care va primi finanțare europeană.