spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Metrorex poate semna contractul cu Gulermak pentru metrou Otopeni

Licitația pentru lot 2 metrou Otopeni nu a înregistrat nicio contestație după desemnarea câștigătorului. Metrorex poate semna contractul cu Gulermak pentru metrou Otopeni.
Anunțul a fost făcut de Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
„Nu a fost depusă nicio contestație în termenul legal cu privire la comunicarea rezultatului licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii de la Băneasa la Otopeni, drept pentru care Metrorex poate începe procedurile pentru semnarea contractului cu câștigătorul desemnat de comisia de evaluare a ofertelor.

Metrorex poate semna contractul cu Gulermak pentru metrou Otopeni

Secțiunea 2: Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații:
Washington, Paris,Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.
Valoarea contractului este de 1,27 miliarde de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar câștigătorul GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. are la dispoziție 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul Magistralei 6 de metrou, secțiunea Tokyo-Aeroport Henri Coandă, fusese blocat de fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă.

Apoi, în ședința din data de 2 octombrie 2021, Guvernul a deblocat proiectul, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Ulterior, tot în toamna lui 2021, a fost lansată și licitația pentru proiectare și execuțieLotul Tokyo – Aeroport Otopeni al Magistralei 6 are următorii indicatori tehnici7,6 km, șase stații (cu următoarele denumiri: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni) și va completa lucrările pentru realizarea întregii linii de metrou care face legătura dintre stația de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni. 

 

Ultimele Articole