Metrorex introduce noi titluri de calatorie

MetrorexMinisterul Transporturilor supune aprobării Guvernului României un proiect de act normativ privind aprobarea tarifelor de călătorie cu metroul. Textul proiectului precum și instrumentul de motivare au fost publicat pe site-ul ministerului de resort, iar propunerile, opiniile sau sugestiile celor interesaţi pot fi transmise până la data de 19 august.

Potrivit proiectului, Metrorex propune introducerea unor noi titluri de călătorie cu metroul precum abonamentul anual pentru suma de 720 lei, cartela cu o călătorie în valoare de 2,5 lei, cartela pentru un grup de trei persoane în valoare de 5 lei, cartela pentru un grup de patru persoane în valoare de 6,5 lei și cartela pentru un grup de cinci persoane care va costa 8 lei.

Tarifele pentru titlurile de călătorie existente rămân aceleaşi: 5 lei pentru cartela cu două călătorii, 20 de lei pentru cartela cu 10 călătorii, 70 de lei pentru abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii, 25 de lei pentru abonamentul săptămânal cu număr nelimitat de călătorii şi 8 lei pentru abonamentul valabil o zi.

MT propune stabilirea noilor tarife în vederea îmbunătățirii serviciului public de transport călători cu metroul.

Textul proiectului precum și instrumentul de motivare pot fi consultate accesând link-ul http://mt.gov.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/1661-omt08082017dtf

Alte stiri