spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Ludovic Orban vrea ”o implicare mai serioasă” din partea Metrorex în măsurile anti-covid

Prim-ministrul Ludovic Orban vrea ”o implicare mai serioasă” din partea conducerii Metrorex în măsurile anti-covid din București.

Metrorex în măsurile anti-covid

Premierul a spus că a observat că există un grad de conformare al românilor privind măsurile de protecţie sanitară în mijloacele de transport în comun.

”Vă spun sincer, din ce am văzut, există un grad de conformare. Aproape nu am văzut, în ultima perioadă, în troleibuze, în tramvaie, oameni care să nu poarte mască. La metrou, de asemenea, ştiţi că noi am pus echipaj. Sunt poliţişti nemulţumiţi pentru că i-am pus acolo, să le ceară oamenilor care intră în metrou şi folosesc metroul, să respecte normele de protecţie a sănătăţii publice şi, aici, încercăm să intensificăm prezenţa forţelor de ordine şi să asigurăm creşterea gradului de conformare”, a declarat prim-ministrul.

Premierul vrea implicare din partea Metrorex în măsurile anti-covid, dar și la nivelul STB

Ludovic Orban a anunţat că va fi suplimentat numărul de paznici şi de poliţişti în mijloacele de transport în comun pentru a exista un control mai bun privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară de către pasageri.

”Am discutat acest subiect şi vom suplimenta. De asemenea, vom cere o implicare mai serioasă din partea conducerii Metrorex, mai ales a metroului, pentru că în mijloacele de suprafaţă, sigur, vom discuta cu Primăria Capitalei, pentru că acum avem partener, avem cu cine să discutăm şi, aici, să existe o mai mare implicare din partea management-ului STB în asigurarea respectării regulilor”, a spus luni Ludovic Orban, întrebat dacă e luată în considerare suplimentarea numărului de paznici şi poliţişti.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 130 de decese, inclusiv o fetiţă de 4 ani din Iaşi, cu boli asociate. La ATI sunt internaţi 1.076 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Ultimele Articole