spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Metrorex a finalizat prima etapa a modernizarii sistemului de control-acces

Metrorex a finalizat prima faza a proiectului de instalare privind modernizarea sistemului de control-acces in statiile de metrou.
In cadrul primei etape s-au instalat echipamentele de control-acces in 41 de statii pe Magistralele 1, 2 si 3. Pe Magistrala 1 au fost modernizate sistemele in 20 statii, pe Magistrala 2, in 14 statii, iar pe Magistrala 3, in 7 statii.
Pe parcursul a sase luni, in cele 41 de statii au fost montate 1186 de porti batante normale de acces, 36 porti speciale automate si 26 de porti speciale semi-automate. De asemenea, au fost instalate 113 automate de vandut cartele si au fost modernizate 41 puncte de vanzare.
Lucrarile s-au desfasurat etapizat pentru statiile cu mai multe cai de acces, iar pentru cele cu un singur acces, s-a micsorat perioada de executie.
Urmatoarea faza a proiectului, dupa instalarea portilor batante, va consta in dezvoltarea sistemului informatic si vizeaza implementarea sistemului de plata si validare contactless, vanzare de calatorie la validator (plata cu card bancar), vanzare la validator prin SMS, etc. Aceasta etapa se va derula fara afectarea traficului de pasageri.
Proiectul a fost derulat cu sprijinul guvernului si este finantat din fonduri europene nerambursabile in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si este in valoare de 149,7 milioane de lei, fara TVA (32,5 milioane de euro).

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/, sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.

Ultimele Articole