spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

FOTO Cum face Metrorex deszăpezirea depourilor cu utilaje speciale care mătură zăpada

O postare de pe contul de Facebook al societății de transport subteran din București arată cum face Metrorex deszăpezirea depourilor, cu utilaje speciale care mătură zăpada de pe șine.

Metrorex deszăpezirea

”Menținerea într-o stare bună de funcționare a căii de rulare, a trenurilor și a depourilor este esențială pentru ca activitatea de transport subteran să se desfășoare în parametri optimi. Astfel, este important să prevenim înghețul la nivelul depourilor. Depourile sunt ca niște parcări mari, dar pentru trenuri. Aici sunt garate trenurile atunci când nu sunt în circulație, unde sunt reparate și întreținute. De aceea este vital ca depourile să fie în permanență curățate de zăpadă în timpul iernii. Cum reușim să le curățăm⁉ Cu ajutorul unor utilaje speciale care aruncă și mătură zăpada de pe liniile de tren”, se arată în postarea menționată.

Cum face Metrorex deszăpezirea. Societatea are șase depouri

Depourile din rețeaua de metrou sunt construcții destinate întreținerii trenurilor de metrou din București și acum sunt în număr de șase.

Unele din acestea sunt subterane, pe când altele se află la suprafață. Iată lista depourilor Metrorex: Ciurel (lângă stația Petrache Poenaru) și Pantelimon pe M1, Berceni (înainte de 2009 numit Depoul IMGB) pe M2, Militari pe M3, Străulești pe M4 și Valea Ialomiței pe M5.

Ultimele Articole