Metrorex și Asigurarea Românească au semnat un contract de răspundere civilă

10 iulie 2017

Metrorex și Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA au semnat contractul pentru ”Serviciile de asigurare de răspundere civilă generală, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători. Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA a fost desemnată câștigătoare a licitației în baza prețului cel mai mic oferit și a unei propuneri tehnice în conformitate cu solicitările Metrorex.

Durata contractului este de 1 an de la emiterea și primirea poliței de asigurare. Valoarea contractului este de 98.305 lei (fără TVA), 21,5 mii euro.

În baza contractului urmează să fie semnată o poliță de asigurare formată din trei componente:

– asigurarea de răspundere civilă a persoanelor juridice față de terți, în conformitate cu condițiile de asigurare – limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată.

– asigurarea răspunderii operatorului de transport feroviar față de terți, în conformitate cu condițiile de asigurare – limita maximă 100.000 euro/pe eveniment.

– asigurarea facultativă de accidente a pasagerilor/călătorilor, în conformitate cu condițiile de asigurare – limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată.

Conform contractului, Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA acordă despăgubiri, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou.

În noiembrie 2016, a fost publicat în SEAP anunțul de publicitate pentru demararea procedurii de achiziție pentru serviciile de asigurare de răspundere civilă generală, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou. În urma anunțului au fost depuse 4 oferte: Asigurarea Românească – ASIROM Vienna Insurance Group S.A., prin Globasig Broker de Asigurare S.R.L., Generali România Asigurare Reasigurare S.A., Omniasig Vienna Insurance Group S.A. şi Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.