spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

Metrorex a primit patru oferte de livrare a energiei electrice

Patru companii vor să vândă energie electrică de aproape 100 milioane lei companiei Metrorex.

Cele patru companii sunt CEZ Vânzare SA, companie cehă de stat, SPEEH Hidroelectrica, companie autohtonă tot de stat și totodată cel mia mare producător energetic din România, Getica 95 Com SRL, precum și Tinmar Energy, ultimele două fiind companii autohtone.

Valoarea estimativă a contractului de livrare a energiei electrice este de 87,19 milioane lei, fără TVA.

Getica 95 este o companie deținută de Viorel Tudose. Potrivit ultimelor date ale ANRE, Getica’95 aveo o cotă de 5,97% din piaţa concurenţială de furnizare de energie electrică, la finalul anului 2019.

Tinmar Energy este unul dintre cei mai importanți furnizori independenți de energie electrică, cu cotă de piață la nivel național de 4,27%, potrivit celor mai recente date ale ANRE. Compania este contorlată de Augustin Oancea.

Desemnarea câștigătorului se va face în funcție de prețul de vânzare, în proprție de 90%, 10% din punctaj urmând să fie acordat pentru livrarea energiei electrice regenerabile.

Energia electrică va fi livrată în 31 locuri de consum cu posibilitatea suplimentării acestora cu încă 5, după deschiderea noii magistrale Drumul Taberei – Eroilor. Cantitatea totală livrtă este de 198.8 mii Mwh. (D.C.)

Ultimele Articole