spot_img
marți, iunie 28, 2022
spot_img

Metro de Madrid modernizeaza materialul rulant pentru Linia 5

Metro de Madrid, operatorul de transport cu metroul din capitala spaniola, desfasoara in prezent un program, de 20 de milioane de euro, pentru retehnologizarea a  42 de trenuri de metrou din seria 2000B care opereaza pe linia 5, precum si 12 trenuri seria 3000B, ce vor intra in operare pe aceasta ruta in 2018. Linia 5 este una din cele mai solicitate si aglomerate linii de metrou din Madrid.

Procedura de retehnologizare are loc in cadrul atelierelor sale centrale de mentenanta a materialui rulant din Canillejas. Operatiunea este parte a unui program in valoare de de 66 de milioane de euro, pentru modernizarea liniei 5, inclusiv resemnalizarea acesteia, instalarea semnalului de telecomunicatii digitale Tetra si inlocuirea catenarei.

Pe langa echipamentele noi de semnalizare la bord, parcul de material rulant al Linei 5 beneficiaza de iluminare cu LED, in timp ce sistemul de aer conditionat va fi de asemenea modernizat, la fel si usile trenurilor pentru a imbunantati fiabilitatea. Va fi instalata si o noua cabina pentru mecanic.

Dupa operatiunea de modernizare, primele 21 de garnituri din seria 2000B vor reintra in circulatie la 3 septembrie, cand Linia 5 va fi redeschisa. Restul trenurilor din seria 2000B urmeaza sa fie renovate pana in ianuarie 2018.
„Toate aceste lucrari sunt menite sa sporeasca frecventa si numarul de trenuri care opereaza pe aceasta magistrala de metrou cu pana la 44% si, prin urmare, sa ofere un raspuns fiabil la cresterea cererii de transport pe Linia 5”, a declarat Pedro Rollán, consilier in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii in guvernul regional din Madrid.

Ultimele Articole