spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Metrans – 3TI Progetti, câștigătoare la licitația de proiectare a metroului Magistrala 5 – Eroilor – Iancului

Comisia Metrorex a decis că oferta câștigătoare la licitația de proiectare și asistență tehnică pentru magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, secțiunea Eroilor – Iancului e asocierea Metrans.

Comunicarea ar fi fost făcută marți, au precizat pentru Club Feroviar surse din cadrul licitației. Metrans a fost asociată cu 3TI Progetti Italia, SWS Engineering. De cealaltă parte, Metroul SA a participat singur la licitație. Rezultatul nu e definitiv putând fi contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Contractul are o valoare estimată de 70 milioane lei si o durată de 60 de luni.

 

 Potrivit documentației de licitație, obiectivul specific al achiziției este de a oferi METROREX S.A. soluția tehnică optimă pentru realizarea secțiunii 2 Eroilor-Iancului a viitoarei magistrale de metrou 5, pe baza indicatorilor tehnico-economici aprobați de Guvern pentru realizarea acestei investiții și facilitarea executării proiectului în conformitate cu funcționalitățile aprobate ale acestuia, cu calendarul de realizare, costurile, standardul de calitate, protecția mediului și a monumentelor istorice, condițiile de siguranță și siguranța în executarea lucrărilor atât pentru executanți, cât și pentru public.

Achiziția are ca scop angajarea unui Proiectant ale cărui servicii, conform Caietului de Sarcini vor consta în:
•Revizuire rezultatelor Studiului de Fezabilitate, pus la dispoziție de Beneficiar, prin actualizarea Analizei Opțiunilor și a prognozei cererii de transport călători;
•Întocmirea documentatiei pt PUZ și evaluarea strategică de mediu;
•Întocmirea documentatiei pentru obținerea acordului de mediu (pentru întreg proiectul);
•Întocmirea Raportului de Schimbări Climatice;
•Întocmirea Proiecte tehnice pe specialități sau grupe de specialități înrudite, asigurând coordonarea acestora;
•Servicii necesare pentru obținerea aprobărilor/vizelor necesare de la Autorități, întocmirea DTCU, a DTAA, a DTAC;
•Asistența tehnică pentru depunerea cererii de finanțare din fonduri de coeziune;
•Întocmirea documentației tehnice și documentației de achiziție, care să permită METROREX S.A. să lanseze și să gestioneze licitațiile pentru construcții civile, arhitectura și finisaje, cale de rulare, echipamentele electro-mecanice de siguranță/confort, material rulant, siguranţă și automatizare a traficului, echipamentele de sistem și tehnologiile pentru operațiunile de transport, informare şi publicitate proiect;
•Asistența tehnică pentru selectarea și atribuirea contractului;
•Asistența tehnică în timpul implementării;
•Asistența tehnică după finalizarea implementării.

(D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole