marți, februarie 20, 2024
spot_img

Mesajul lui Rodrigo Maxim la început de an. Înțepături la adresa altor sindicate și îndemn la vot

Președintele Federației Sindicatelelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, le-a adresat duminică ceferiștilor un mesaj de Sfântul Ion și de început de an. În mesajul lui Rodrigo Maxim se remarcă înțepături la adresa altor sindicate de la calea ferată, iar ceferiștii sunt îndemnați să-i sancționeze la vot, în acest an electoral, pe politicienii care nu le respectă drepturile.

La mulți ani sănătoși și fericiți tuturor sărbătoriților: Ion, Ioana, Ionela, Ionuț, Nelu și Nela! De asemenea, membrilor de sindicat ai Federației Sindicatelelor Transportatorilor Feroviari din România și conducerilor sindicatelor afiliate la FSTFR la început de an 2024 ca președinte al FSTFR țin să le adresez un călduros <La mulți ani> și să  le comunic că anul 2024 este un an plin de provocări”, se arată în urarea liderului sindical.

Mesajul continuă cu laude, dar și cu dojeni la adresa ceferiștilor. Rodrigo Maxim cspune că membrii săi de sindicat reprezintă majoritatea funcțiilor de exploatare de la CFR Călători din Ramura Tracțiune și sunt o parte semnificativă a ceferiștilor din Ramura Comercial, plus o parte importantă  a ceferiștilor din Ramura Vagoane și din TESA. ”Deși toți împreună suntem deștepți și frumoși, totuși acționăm sindical foarte bine la nivel de conducere de sindicate ale FSTFR, dar insuficient de hotărâți la nivel de membri de sindicat ai FSTFR!”, se arată în mesajul lui Rodrigo Maxim.

El explică faptul că mulți membri de sindicat ai FSTFR sunt influențați de unii ceferiști de la CNCF CFR SA care fac parte din alte sindicate și care întreabă ”cum și ce mai fac sindicatele și federațiile sindicale feroviare acum, în 2024, cu dreptul la a fi membru de sindicat, cu dreptul de a constitui sindicate, cu dreptul la mitinguri de protest feroviare și cu dreptul la greva generală ce poate fi organizată doar de organizațiile sindicale reprezentative? Și Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România le răspunde celor neinformați din celelalte federații sindicale feroviare și nemembrilor de sindicat de la CNCF CFR SA și le spune din nou membrilor de sindicat din FSTFR ce acționează sindical insuficient de hotărâți, dar și majorității membrilor de sindicat ai FSTFR ce acționează sindical foarte hotărât, că momentan nu trebuie să facem nimic”.

Mesajul continuă, iar Rodrigo Maxim le transmite celor enumerați mai sus că trebuie doar să fie uniți toți membrii de sindicat ai FSTFR și trebuie ca Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România să își crească numărul membrilor de sindicat până devine majoritară la toate funcțiile de execuție de la CFR Călători. ”Și nu cum dorește politicul, ca membrii de sindicat ceferiști să iasă din sindicate și ulterior să se treacă și la unitățile feroviare de stat la dictatura politică, la fel ca la gestionarii privați de infrastructura feroviară și ca la operatorii privați de transport feroviar de călători și marfă, unde nu se permite constituirea sindicatelor. Să așteptăm acum, în an electoral, să intre în panică politicul după ce realizează că ceferiștii din unitățile feroviare de stat au sindicate puternice și că este infinit mai avantajos să le acorde ceferiștilor drepturile solicitate de sindicatele feroviare la un salariu decent și la o pensie decentă”, scrie liderul sindical.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Mesajul lui Rodrigo Maxim în contextul anului electoral

Rodrigo Maxim mai spune că ceferiștii trebuie să fie uniți și în acest an de alegeri și să fie pregătiți dacă va fi cazul să organizeze și mitinguri de protest și să rămână în așteptare și cu greva generală. ”Să mergem în perioada de așteptare: la televiziuni, la partidele politice, la ministere, la Guvernul României și la Parlamentul României și să susținem CFR Călători și ceferiștii din CFR Călători, astfel încât nimeni din politic să nu-i considere naivi pe ceferiștii activi din CFR Călători și să nu considere că aceștia trebuie și au voie doar să execute și nu să și să gândească! La modul concret, în contextul de iresponsabilitate politică în care se află România, doar exercitarea de către ceferiștii activi ce sunt membri de sindicat, a dreptului la vot în an electoral, la dreptul la organizare sindicală, la mitinguri de protest organizate de sindicate și la grevă mai poate corecta situația! Inclusiv pe cea a ceferiștilor pensionați!”, se arată în mesaj.

Președintele FSTFR subliniază faptul că ”niciun partid care nu are în intenție să corecteze nedreptățile ce se fac ceferiștilor este clar că nu merită votul ceferiștilor și trebuie tratat ca atare de către ceferiști! (…). Să așteptăm să votăm în 2024 și să mergem toți la vot, să fim pregătiți pentru mitinguri de protest etc, dar să continuăm în 2024 cu dialogul social la toate nivelurile pentru a avea succes! Un an nou cu înțelepciune și cu multă inițiativă în favoarea ceferiștilor!”.

Ultimele Articole