spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Merkel: Doar prin calea ferată atingem obiectivele de mediu. Vom investi 86 miliarde euro în următorii zece ani

Doar prin căile ferate Germania poate atinge obiectivele climatice, spune cancelarul Angela Merkel într-un interviu acordat publicației DB Mobil, aparținând Deutsche Bahn.

sursa foto EPA

„Căile ferate joacă un rol special în realizarea obiectivelor noastre de protecție climatică. Vrem ca mai mulți oameni să treacă de la mașini sau avioane la trenuri și mai multe mărfuri care să fie transportate pe calea ferată ”, spune cancelarul german Angela Merkel într-un interviu acordat revistei DB Mobil deținută de Deutsche Bahn.

„Acest lucru necesită o rețea feroviară modernă și servicii îmbunătățite.” La începutul Anului european al căii ferate, cancelarul german Angela Merkel vorbește despre importanța căilor ferate în pandemie și pentru atingerea obiectivelor climatice. La întrebarea care este contribuția Guvernul federal german la Anul Căilor Ferate, Merkel spune că Germania investește 86 de miliarde de euro în următorii zece ani pentru întreținerea și modernizarea rețelei feroviare.

„Cu Master Planul pentru Trafic Feroviar, tendințele sunt mai multe mărfuri pe șine, inovații și digitalizare, precum și o protecție îmbunătățită împotriva zgomotului și climatului.” Acest lucru nu se termină la frontierele naționale, împreună cu extinderea rețelelor transeuropene, Germania vrea să facă feroviarul atractiv pentru toată lumea din Europa.

Coloana vertebrală a mobilității ecologice

Pentru acest an, Merkel spune că trebuie investit în digitalizarea feroviară și inovații noi. „Pandemia a arătat clar că trebuie să depunem eforturi și mai mari în digitalizare”, spune cancelarul. De asemenea, ar trebui promovate proiecte strategice mari, cum ar fi producția de baterii, tehnologia hidrogenului și tranziția energetică. „Fără astfel de inovații, nu va fi posibil să se oprească schimbările climatice și, în același timp, să rămână cu succes economic”. „Faptul că trenurile circulă, iar mărfurile sunt în mișcare este de mare importanță pentru societatea noastră – pandemia ne arată asta încă o dată. În acest timp, angajații Deutsche Bahn fac un efort extraordinar pentru binele nostru comun și aș dori să le mulțumesc din toată inima tuturor celor implicați”, spune Merkel.

Ea menționează că există încă loc de îmbunătățire în digitalizare. „Tehnologia semnalizării și a comunicațiilor rămâne în prezent în urma posibilităților tehnice. După cum a calculat calea ferată în sine, cu aproximativ 20% mai mult trafic ar putea fi gestionat în rețea printr-o utilizare mai eficientă a soluțiilor digitale. ” Acest lucru ar contribui, de asemenea, la mai multă punctualitate, potrivit cancelarului german. (D.C.)

Ultimele Articole