Mercitalia Rail se alatura unui proiect pilot pentru trenuri de marfa inteligente

Subsidiara Cailor Ferate Italiene pentru transport de marfa, Mercitalia Rail, va sprijini alte doua companii de stat, Rail Cargo Group (Austria) si SBB Cargo (Elvetia), in dezvoltarea “trenurilor de marfa inteligente”.

Acest program va analiza modul in care digitalizarea transportului de marfa in Europa poate imbunatati acest segment, in ideea de a-l face mai sigur si mai eficient.

Una din partile pe care se va axa proiectul este aceea de automatizare a testelor de franare manuala, teste care trebuie sa fie efectuate pe fiecare vagon al unui tren nou format, anterior plecarii acestuia pe traseu. Pe viitor, inginerii ar putea sa instaleze aceasta optiune pe o tableta din interiorul cabinei mecanicului de tren.

In mai 2017, SBB Cargo si Rail Cargo Group au semnat un contract cu PJ Messtechnik pentru a dezvolta un sistem nou, de pregatire automatizata a trenurilor, sistem ce include o combinatie de senzori GPS si computerizare cloud.

Senzorii cu care vor fi echipate vagoanele trimit date despre localizare, parcursul trenului (in kilometri) si viteza de deplasare. In acelasi timp, senzorii pot imbunatati siguranta materialului rulant si pot reduce numarul avariilor prin monitorizarea constanta a starii componentelor.

SBB Cargo a efectuat, in Elvetia, astfel de teste cu un tren inca din august 2017. In Austria, testele au inceput in luna aprilie a acestui an.

Operatorii implicati in proiect spun ca prin testarea acestor noi sisteme pe rutele transfrontaliere, spera sa accelereze aprobarea procedurilor in tot restul Europei.

Mercitalia Rail se alatura acum proiectului de testare transfrontaliera.

Foto: http://blog.railcargo.com