Mercitalia Rail primeste prima locomotiva Traxx

Mercitalia Rail a primit prima din cele 40 de locomotive electrice noi Traxx E494 produse de Bombardier Transportation la fabrica din Vado Ligure. In cadrul contractului, Bombardier va livra cinci locomotive pe luna, urmand sa finalizeze livrarea intregii comenzi pana in octombrie 2019. Contractul in valoare de 180 de milioane de euro include 16 ani de intretinere a parcului de material rulant si posibilitatea de extindere a contractului pentru 20 de locomotive suplimentare.
„Mercitalia este cea mai mare companie italiana de pe piata europeana de marfa cu o cifra de afaceri consolidata anuala de peste 1 miliard de euro. In prezent, compania detine unul din cele mai mari parcuri de locomotive si vagoane de marfa din Europa”, a declarat Gianfranco Battisti, CEO Ferrovie dello Stato Italiane.
Vehiculele au o putere de tractiune maxima de 6,4 MW si o forta de tractiune de 320kN care ii permite companiei Mercitalia Rail sa opereze trenuri de marfa cu o capacitate de incarcare mai mare decat este posibil in prezent.
In plus, datorita sistemelor de franare recuperativa, consumul de energie va fi considerabil redus.
„Noile locomotive, alaturi de cele interoperabile detinute deja de TX Logistik – divizia germana a Mercitalia Polo, sunt cea mai importanta investitie, cu o valoare totala de 400 de milioane de euro. Astfel, in urmatorii doi ani, vom putea inlocui aprox. o treime din parcul de locomotive pe care il detinem pentru a oferi clientilor nostri o capacitate de transport mai mare, dar si servicii mai sigure si mai punctuale”, a declarat Marco Gosso CEO Mercitalia Logistics.