miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Memorandum de Intelegere privind ERTMS incheiat de statele membre UE

01-ertms-mouUn nou Memorandum de Intelegere privind cooperarea pentru implementarea Sistemului European de Management al Traficului Feroviar a fost semnat in cadrul editiei de anul acesta a targului feroviar international InnoTrans de catre Comisia Europeana, Agentia Feroviara Europeana si reprezentantii sectorului feroviar european. Sectorul feroviar si-a luat astfel angajamentul care constituie baza angajamentului pe termen lung al tuturor actionarilor de a asigura stabilitate cu privire la specificatiile si implementarea ERTMS de-a lungul retelei feroviare europene.

Memorandumul include mai multe prevederi menite sa intareasca cooperarea dintre parti pentru a promova implementarea rapida si coordonata a ERTMS in Europa. Accentul cade pe stabilitatea specificatiilor, conformitatea cu Specificatiile Tehnice de Comanda, Control si Semnalizare pentru Interoperabilitate (CCS TSI), eliminarea treptata a reglementarilor nationale si pregatirea coordonata cu Shift2Rail a evolutiei sistemului ERTMS.

„Aceasta piatra de hotar importanta demonstreaza inca o data angajamentul major al furnizorilor europeni fata de ERTMS in Europa, dar si in intreaga lume. Este necesara o disciplina in cadrul sectorului pentru a asigura interoperabilitatea completa in cadrul Europei, care ramane principalul obiectiv al ERTMS. Sunt convinsi de faptul ca Platforma Actionarilor ERTMS lansata recent, condusa de Agentia Feroviara Europeana, se va asigura ca toti actionarii in cauza sa fie dedicati acestui obiectiv”, a declarat Philippe Citroën, Director General UNIFE.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole