duminică, iunie 11, 2023

Un bărbat a fost reținut de polițiștii din Mehedinți pentru furt de cabluri CFR

Un bărbat din comuna Șimian a fost reținut de polițiștii mehedințeni de la Transporturi Feroviare pentru furt de cabluri CFR din cupru.

El este acuzat că a sustras mai multe cabluri din cupru care asigurau semnalizarea și dirijarea circulației feroviare din zona Valea Albă. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%, au anunțat polițiștii, citați de publicația regională Jurnalul Olteniei.

”La data de 23 mai a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Feroviare cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, din comuna Șimian, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări, a reieșit că la începutul lunii mai bărbatul ar fi sustras mai multe cabluri din cupru, ce asigurau semnalizarea și dirijarea circulației feroviare din zona Valea Albă, fiind pusă în pericol circulația feroviară”, potrivit IPJ Mehedinți.

Furt de cabluri CFR. Prejudiciul, recuperat pe jumătate

În urma percheziției, au fost identificate și ridicate mai multe bucăți de cablu din cupru. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%.

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente și instanței de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri de supraveghere. În cauză, se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Ultimele Articole