Mediul academic sustine un transport feroviar durabil

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – Facultatea de Cai Ferate Drumuri si Poduri (CFDP), alaturi de CFR SA, organizeaza in perioada 25-26 octombrie cel de-al al XVII-lea Simpozion National de Cai Ferate, cu participare internationala.

Si anul acesta simpozionul dezbate tema “Noi concepte in realizarea si modernizarea liniilor de cale ferata”, fiind organziat in cladirea Facultatii de Cai Ferate, Drumuri si Poduri.

Evenimentul, structurat pe durata a doua zile, se desfasoara cu sprijinul Asociatiei Industriei Feroviare din Romania (AIF), Club Feroviar si al unor companii ce activeaza in domeniul infrastructurii feroviare precum Wiebe Romania, Vossloh, Swietelsky si Baicons.

In prima zi, Simpozionul a inclus prezentari ale celor mai recente lucrari stiintifice realizate de specialisti.

Dezbaterile se vor axa pe subiecte de actualitate privind inovatii tehnologice si concepte stiintifice legate de constructia elementelor de infrastructura feroviara.

Printre temele discutate s-au numarat siguranta circulatiei, implicatiile generate de calitatea infrastructurii feroviare asupra furnizarii serviciilor moderne de transport de calatori, caracteristicile elastice specifice suspensiilor utilizate la vehiculele de metrou, schimbatorul de cale simplu, divergent, cu deviatie la dreapta (stanga), in raport cu linia directa, cu reperele de rulare la 1:20, spre interiorul ecartamentului, protectia anticoroziva a elementelor sistemelor de prindere elastica sau analiza si ameliorarea tehnologiei de sudare aluminotermica.

Cea de-a doua zi a evenimentului va fi dedicata unei vizite tehnice la statia de metrou Valea Ialomitei.

Si anul acesta simpozionul constituie un prilej pentru schimb de idei si experienta intre specialistii din domeniul infrastructurii feroviare.