spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Mecanicul Mocăniței Huțulca a fost răpus de Covid, la doar 68 de ani

La doar 68 de ani, Ioan Popescu, cunoscut de toți ca Nelu Popescu, mecanicul Mocăniței Huțulca, s-a stins din viață răpus de Covid.

El a părăsit această lume la Spitalul Județean Suceava, după ce fusese transferat de la Câmpulung Moldovenesc, în încercarea disperată a medicilor de a-l salva, informează Monitorul de Suceava. Vestea a fost dată de către Georg Hocevar, omul de care Nelu Popescu își legase destinul în urmă cu 16 ani, când au pornit împreună la drum pe calea ferată îngustă a Mocăniței Huțulca din Moldovița.

”Trebuie să dau cea mai tristă și dureroasă veste, că prietenul meu Nelu Popescu, sufletul bun Mocăniței Huțulca, a decedat în această noapte de urmările unei boli foarte grave, după o suferință foarte scurtă. Plecarea lui în lumea cealaltă lasă un gol care nu se poate închide niciodată. Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris Georg Hocevar pe Facebook.

Ioan Popescu a contractat boala necruțătoare, prima săptămână de suferință petrecând-o acasă. După această perioadă, când starea lui a început să se altereze, a fost internat în Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a început tratamentul. Medicamentele și-au făcut efectul și starea de oxigenare a pacientului a revenit la normal, toate semnele ducând spre faptul că el se afla pe calea cea bună.

Numai că duminică gradul de oxigenare a scăzut brusc, iar Ioan Popescu a intrat în comă. Transferul care a urmat către Spitalul Județean Suceava și internarea sa în Secția de Terapie Intensivă nu l-au mai putut însă salva și a murit în cursul nopții de luni spre marți.

Mecanicul Mocăniței Huțulca a lucrat peste 30 de ani la Moldovița

Nelu Popescu avea 68 de ani și făcuse în tinerețe Școala de Mecanici de Locomotivă la Craiova. A lucrat peste 30 de ani la Moldovița, conducând locomotivele ”Krauss” și ”Reșița” de la fabrica de prelucrare a lemnului și la exploatarea de lemn de pe Valea Moldoviței, fiind cel mai experimentat mecanic al zonei.

În anul 2005 a început colaborarea cu Georg Hocevar, care spunea despre el că a fost ”Sufletul bun din tot ce a fost acolo”. ”Un om emblematic pentru Bucovina, Dumnezeu să-l odihnească! Spiritul său va însoți în continuare mocănița, cu fiecare nor de fum…”, au scris în amintirea lui cei care l-au cunoscut și îndrăgit.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole