vineri, mai 17, 2024
spot_img

Mecanicii elvețieni de locomotivă trec pe roșu. Pagube de peste 50 milioane de euro în nouă ani

Mecanicii elvețieni de locomotivă trec pe roșu tot mai des. Anul trecut, nu mai puțin de 363 de semnale pe roșu nu au fost respectate în Țara Cantoanelor.

Mecanicii elvețieni de locomotivă

Pagubele materiale cauzate de nerespectarea culorii roșii a semafoarelor se ridică la peste 56 mlioane de franci elvețieni (aproximativ 51,5 milioane de euro) în nouă ani, informează Le Matin.

În 2010, numărul de semn ale pe roșu nerespectate a fost de 224. Aceste incidente s-au soldat cu 108 răniți, din care 15 grav, iar o persoană a murit în accidentul de tren de la Granges-Marnand din 2013.

Mecanicii elvețieni de locomotivă se plâng că sunt stresați

”Presiunea la locul de muncă a crescut pentru mecanicii de locomotivă: sunt mai multe semnale, vitezele sunt mai ridicate și accelerările sunt mai bruște”, explică Hubert Giger, președintele Sindicatului elvețial al mecanicilor de locomotivă. Potrivit companiei feroviare de stat CFF, tinerii mecanici de locomotivă sunt cei care nu respectă semnalele.

Mai puține incidente au fost înregistrate în acest an comparativ cu 2018, precizează CFF, care a pus la punct cursuri de perfecționare și conducere asistate de experți în domeniu.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole