duminică, mai 28, 2023
spot_img

Program infernal pentru mecanicii de locomotivă ucraineni care evacuează refugiați

Mecanicii de locomotivă ucraineni au un program de-a dreptul infernal în aceste zile, când compania feroviară de stat Ukrzalizniţa încearcă să evacueze cât mai mulți refugiați de război.

Ukrzalizniţa a anunțat sâmbătă seara că a încetat orice relație și interacțiune cu Căile Ferate Ruse RZD.

”Noi am oferit Căilor Ferate Ruse pace și oprirea războiului, dar ei au continuat să aducă tancuri și alte echipamente de luptă în Ucraina și la granițele sale. Conexiunile feroviare dintre țările care transportau mii de mărfuri și aduceau milioane de dolari economiilor ambelor țări au fost distruse. De asemenea, s-a oprit legătura dispecerilor cu Rusia. Solicitarea Căilor Ferate Ruse de a restabili contactul cu Ukrzalizniţa nu a avut nimic de-a face cu misiunea umanitară, a fost o încercare inutilă de a reface aprovizionarea cu echipamente militare. Răspunsul primit de la dispecerul nostru este poziția întregii companii. Ukrzalizniţa a reorientat complet transportul de marfă către Europa și va continua să dezvolte Drumul Mătăsii pentru a ocoli Rusia. Compania este pregătită să devină membru cu drepturi depline al lanțului logistic al Uniunii Europene”, se arată într-o postare de sâmbătă seara de pe pagina oficială de Facebook a Ukrzalizniţa.

Compania precizează faptul că va continua să dezvolte transportul cu țările asiatice, inclusiv China, și va oferi logistică de calitate și rapidă între Asia și UE, dar fără participarea Rusiei, de acum încolo.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Mecanicii de locomotivă ucraineni fac și șase curse fără întrerupere

Într-o altă postare, de duminică dimineață, compania feroviară din țara vecină face apel la călători să-i respecte pe mecanicii de locomotivă și pe șefii de tren.

”Dragii noștri pasageri! Ukrzalizniţa lucrează și va lucra pentru voi, pentru că toți ne protejăm țara și pe cei pe care îi iubim. Lucrăm neobosit din primul moment al invaziei pentru a ne asigura că fiecare copil este la o distanță sigură de tirurile de mortiere. Prin urmare, fiecare dintre noi – lucrătorii feroviari – suntem la locul lor, iar cursele de evacuare sunt în desfășurare. Respectați-i pe mecanicii noștri care fac câte șase curse fără nicio schimbare. Respectați șefii de tren, care scot 7.000 (!) de oameni pentru fiecare cursă. Cea mai bună dovadă de respect este să nu creezi presiuni inutile asupra lucrătorilor feroviari, să nu permiți jafurile în vagoane și să ne susținem reciproc. Chiar dacă suntem 7.000 în tren. Pentru că mergem în aceeași direcție”, se arată în postare.

Ultimele Articole