spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Doi mecanici de locomotivă au fost răniți în bombardarea unei gări din Ucraina

Doi mecanici de locomotivă au fost răniți vineri în timp ce se aflau la datorie într-o gară din Ucraina care a fost bombardată de forțele rusești invadatoare.

„Astăzi, 25 februarie, doi conductori au fost răniți ca urmare a bombardării gării din Kupansk. Un muncitor feroviar a fost rănit la stomac, celălalt la picior. Momentan, colegii sunt în spitalul orașului, starea lor este stabilă. Le mulțumim colegilor pentru munca dedicată și fiți cu ochii pe starea lor. Glorie Ucrainei!”, se arată într-o postare de vineri seara de pe contul oficial de Facebook al căilor ferate ucrainene.

În aceeași postare, compania feroviară de stat Ukrzalizniţa precizează că zeci de mii de copii și ucraineni obișnuiți au fost salvați din bătaia focului de către trenurile speciale puse în circulație pentru evacuarea civililor. Operatorul feroviar salvează astfel până la 4.000 de oameni în fiecare oră.

Cei care se pregătesc de evacuare sunt avertizați de căile ferate ucrainene că special nu se dau anunțuri privind ora de plecare a trenurilor speciale, pentru a nu ajunge la urechile soldaților ruși.

Gara Kiev, asaltată de oameni care vor să scape de război

Club Feroviar a prezentat anterior imagini de la gara centrală din Kiev, care a fost luată pur și simplu cu asalt de oamenii care vor să fugă de război. În imagini se poate vedea cum oamenii, cetățeni ucraineni sau străini, se îmbulzesc atât în clădirea stației feroviare, cât și pe peron, la urcarea în vagoanele trenului. Articolul poate fi citit AICI.

Vineri, războiul declanșat de președintele rus Vladimir Putin a ajuns până în capitala Ucrainei. Schimburi de focuri şi explozii s-au făcut auzite în cartierul Oblonski de la periferie, dar şi în centrul oraşului, iar Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat că este vorba despre o operaţiune de sabotaj a forţelor ruse efectată de către un comando de recunoaştere.

Ministerul ucrainean al Apărării le cere în acelaşi mesaj civililor din cartier să se înarmeze. ”Cerem cetăţenilor să ne informeze despre mişcări inamice. Faceţi cocktail-uri Molotov. Neutralizaţi ocupantul!”, îndeamnă ministerul în acest mesaj.

„Având în vedere creșterea semnificativă a traficului de călători spre Liov și frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Polonă, Ukrzalizniţa pune la dispoziție trenuri suplimentare pe ruta Liov – Frontiera de stat (Medica, Polonia) – Liov”, se arată într-o postare de pe contul oficial de Facebook al căilor ferate ucrainene.

Armata ucraineană a anunţat vineri dimineaţa că luptă împotriva unor unităţi de blindate ruseşti în două localităţi – Dîmer şi Ivankiv, situate la 45 şi respectiv, 80 de kilometri nord de Kiev. ”Trupe aeroportate de asalt din cadrul Forţelor armate ucrainene luptă în zonele localităţilor Dîmer şi Ivankiv, unde a sosit un mare număr de blindate inamice”, au anunţat Forţele terestre ucrainene.

Ultimele Articole