spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Concedierea unui mecanic de locomotivă drogat a durat aproape șapte ani în Canada

Concedierea unui mecanic de locomotivă drogat care în iarna lui 2012 a provocat deraierea unui tren la Montreal a fost confirmată după aproape șapte ani de proceduri judiciare.

mecanic de locomotivă drogat

Cu toate că nu a trecut testul antidoping, bărbatul, acum în vârstă de 51 de ani, a negat că a consumat droguri. Sindicatul din care făcea parte a contestat măsura concedierii până la Curtea Supremă.

Evenimentul s-a produs pe 27 decembrie 2012 în gara de triaj a Canadian Pacific (CP) de la Côte-Saint-Luc, în apropiere de Montréal. După deraiere, mecanicul a fost găsit pozitiv la un test antidoping de rutină al CP, relatează Le Journal de Montréal.

La vremea respectivă, s-a constatat consumul unui drog ilegal, în timpul serviciului, ceea ce compania feroviară a catalogat în întâmpinările judiciare ”o conduită flagrantă și periculoasă”, angajatul fiind acuzat de ”rea voință și înșelăciune”.

Trei instanțe, pentru a confirma concedierea unui mecanic de locomotivă drogat

”Așa cum a demonstrat deraierea de la Lac-Mégantic (6 iulie 2013), faptul că un mecanic nu respectă directivele și regulile de siguranță poate conduce la circumstanțe tragice și catastrofice”, a pledat CP în fața judecătorului. În ciuda a toate acestea, judecătorul a dispus în 2014 reintegrarea mecanicului. În motivarea deciziei, el a evocat faptul că mecanicul începusă încă din 1987 să consume cocaină și că ar fi vorba de o invaliditate, pentru care el ceruse să urmeze o terapie.

După ce Curtea Superioară a infirmat decizia din 2014, sindicatul a depus recurs la Curtea de Apel și apoi la Curtea Supremă. Aceasta din urmă a respins dosarul, ceea ce a dus la concedierea definitivă a mecanicului de locomotivă.

Ultimele Articole