joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

Alt mecanic de locomotivă drogat a fost depistat de polițiști la Galați, după cel de la București

După cel de la Depoul București Călători, un alt mecanic de locomotivă drogat a fost depistat de polițiști, de această dată la Galați.

UPDATE. Operatorul feroviar de stat a confirmat informația, printr-un comunicat pe care-l reproducem integral: ”Pentru CFR Călători, siguranța și securitatea pasagerilor sunt prioritare. În acest context, în data de 27.09.2023, la inițiativa CFR Călători, reprezentanți ai Revizoratului General de Siguranța Circulației din cadrul companiei împreună cu reprezentanți ai Poliței Transporturi Buzău au desfășurat activități specifice la Revizia de Vagoane Călători din stația CF Buzău, în cadrul planului de acțiune <RAIL ACTION WEEK>, pentru depistarea mecanicilor de locomotivă care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive. În urma acestor acțiuni de control, un mecanic de locomotivă a fost despistat pozitiv la substanța THC (canabis) la testarea rapidă, iar alți 2 mecanici de locomotivă care desfășurau activități de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanțelor psihoactive, ulterior refuzând și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea substanțelor psihoactive în sânge. Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezență la serviciu sub influența substanțelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal). Acțiuni similare au avut loc în ultimele zile și pe raza sucursalelor București, Craiova și Cluj. Controale de acest gen se vor derula şi în perioada următoare, la nivelul salariaților CFR Călători cu responsabilități în siguranța circulației. Acestea fac parte din demersul CFR Călători de a oferi un serviciu de transport în siguranță și securitate călătorilor săi. Sprijinul susținut al reprezentanţilor Poliției Transporturi Feroviare și colaborarea permanentă în aceste acțiuni sunt foarte importante”.

Polițiștii din Galați au depistat un mecanic de locomotivă care consumase cannabis și care își desfășurase activitatea pe două trenuri de călători.

”În cadrul acțiunii RAW (Rail Action Week), polițiștii SRPT Galați au efectuat verificări pe linia depistării personalului feroviar care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, context în care a fost identificat S.M.O., mecanic de locomotivă, care și-a desfășurat activitatea pe două trenuri de călători și care, în urma testării cu Drugtestul Drager, a ieșit pozitiv la substanța THC (cannabis)”, potrivit IPJ Galați, citat de Știri pe Surse.

În acelasi context, au mai fost identificați alți doi manevranți de cale, care au refuzat testarea pentru depistarea substanțelor psihoactive și, respectiv prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge. Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezență la serviciu sub influența substanțelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.).

Mecanic de locomotivă drogat la CFR Călători

La începutul lunii în curs, un mecanic de locomotivă de la Depoul București Călători a fost depistat pozitiv de Revizoratul pentru Siguranța Circulației. El a fost testat ”la pont”, după ce în mai multe rânduri venise ”fumat” la serviciu, așa cum a relatat atunci Club Feroviar.

În Buletinul informativ privind accidentele și incidentele feroviare produse de la 08.09.2023 ora 5,00 până la 11.09.2023 ora 5,00) se menționa: ”Data: 08.09.2023. Ora: 05:30. Locul: Depoul București Călători. Cu ocazia controlului efectuat de către organe din cadrul R.G.S.C. împreună cu organe de poliție la testarea cu aparatul drugtest a mecanicului D.B. (salariat al depoului București Călători) de serviciu, acesta a indicat consumul de substanțe psihoactive – canabis. Salariatul a fost îndrumat la INML pentru recoltarea de probe biologice”.

Ultimele Articole