Un mecanic de locomotivă de la Iași, achitat de judecători în primă instanță

15 octombrie 2020

Un mecanic de locomotivă de la Iași a fost achitat de judecători, în primă instanță, după ce fusese sancţionat de superiori pentru că nu a condus „economic” o locomotivă.

mecanic de locomotivă de la Iași cușetă spre Iași
FOTO cu rol pur ilustrativ

Sancţiunea administrativă a fost desfiinţată de prima instanţă, însă decizia nu e definitivă, relatează Adevărul.

Sancţiunea primită de angajatul CFR Ionuţ Hrib a fost acordată în septembrie 2019. Conform acelui document, Hrib a primit o sancţiune de reducere cu 10%, pe trei luni. Motivul pedepsei a fost: „Se face vinovat deoarece fiind de serviciu în data de 06 06.2019 şi 28.06.2019 nu şi-a îndeplinit obligaţia de a conduce economic locomotiva DA 1355 pe care a deservit-o şi o avea în primire la manevra în Staţia Iaşi, înregistrându-se nereguli ICL şi anume supraconsumuri de motorină ca diferenţa”.

Mecanic de locomotivă de la Iași, găsit nevinovat

În cele două zile în care nu a condus economic, mecanicul ar fi produs un prejudiciu de 50 de litri de motorină în dauna CFR, fiind vorba de o daună de aproape 300 de lei.

Judecătorii nu au fost însă de acord cu argumentele reprezentanţilor CFR Călători. “Tribunalul reţine că nu sunt îndeplinite condiţiile răspunderii disciplinare prevăzute de art. 274 alin. 2 din Codul Muncii cât timp vinovaţia mecanicului nu a fost dovedită (…) Intimata nu a făcut dovada că contestatorul se face vinovat de pierderea celor 50 kg motorină”, au stabilit judecătorii ieşeni.

Decizia Tribunalului Iaşi a fost contestată, zilele trecute, de CFR Călători.